Tribunalul Bihor a dispus, vineri, arestarea afaceristului orădean Răzvan Andronache, patronul fostului local Louis Cafe de pe strada Republicii, pentru o perioadă de 29 de zile.

Mandatul a fost emis la propunerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care îl acuză pe afacerist de favorizarea infractorului, după ce au aflat că ţinea legătura cu Ciprian Bara, urmărit general anchetat într-un caz de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 5 milioane de lei, transmiţând fugarului date din dosar şi despre evoluţia anchetei.

În urmă cu o lună, Andronache a fost pus sub învinuire pentru aceleaşi suspiciuni şi în dosarul de corupţie deschis de procurorii DNA pe numele comisarului şef Ioan Brîndaş. Procurorii suspectau că, prin intermediul lui, ofiţerul a transmis informaţii filierei de evazionişti coordonată de orădeanca Gyorgy Monika dar şi celei în care e implicat iubitul Gabrielei de la Cheeky Girls, Szentgyorgyi Lajos, şi Ciprian Bara, cel pentru care acum Andronache a fost arestat.

Gruparea din urmă e cea care a provocat, în perioada 2011-2012, un prejudiciu de peste 5 milioane de lei prin tranzacţii intracomunitare cu zahăr. Ea a fost destructurată în 30 septembrie, când poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au făcut 34 de percheziţii simultan la firmele şi locuinţele persoanelor implicate în afacere, în judeţele Bihor, Timiş, Dolj, Argeş, Ilfov şi în Municipiul Bucureşti.

Înainte cu două zile de percheziţii, însă, prin intermediul lui Răzvan Andronache, Szentgyorgyi, Brie şi Bara au fost avertizaţi de acţiunea care îi viza. Primii doi au rămas pe loc, însă Ciprian Bara fugit.

Citeşte şi: Un nou învinuit în dosarul lui Brîndaş: Răzvan Andronache, patronul fostei cafenele Louis Cafe, reţinut pentru complicitate