Planul Primăriei de a elimina mașinile din centrul orașului îi afectează și pe cei mai mici dintre orădeni! Taman în perioada în care municipalitatea a decis să restricționeze traficul rutier prin Piața Emanuil Gojdu și turbogirație, consilierii locali au aprobat amplasamentele pentru comercianții care oferă spre închiriat mașini de jucărie.

Apărute prin parcurile centrale de câțiva ani și îndrăgite de pici, mașinuțele au dispărut anul acesta, spre supărarea copiilor și a părinților, pentru că Primăria n-a mai concesionat aceste zone.

Acum, funcționarilor le-a venit mintea la cap și organizează licitații, însă niciun amplasament nu e central. Jucăriile vor putea fi „parcate” doar în parcurile Bălcescu, Soarelui din Oncea sau în cartierul Grigorescu, așadar la marginea orașului.

Dacă parcurile 1 Decembrie și Petofi vor intra în reabilitare, deci e clar că nu puteau fi luate în calcul, rămâne un mister de ce nu licitează Primăria și parcuri mai frecventate precum Libertății, Olosig, Barcăului ori Salca. O fi fost prea greu de făcut un lucru logic și elementar dintr-o singură mutare...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!