Gata cu sediile ultracentrale! Primarul Ilie Bolojan a luat decizia să rezilieze contractele de închiriere încheiate cu ONG-urile şi fundaţiile din Palatul Vulturul Negru.

"I-am notificat pe toţi. Ştiu acest lucru. Nu cred că e toată lumea foarte încântată, dar acesta este situaţia", a declarat edilul marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Chiriaşi mai... atractivi

Municipalitatea a investit în ultimii ani în Palatul Vulturul Negru circa 3 milioane de euro, începând din subsolul monumentului până la turnuri şi copertine, fapt pentru care îşi doreşte chiriaşi mai atractivi şi mai darnici.

"Toate spaţiile vor fi scoase la închiriere. Vrem să realizăm venituri mai mari datorită spaţiilor de o calitate mai bună şi să realizăm activităţi care să pună palatul în valoare", a spus Bolojan.

Primarul şi-a propus ca din închirierea celor zece spaţii din Pasajul Vulturul Negru bugetul local să încaseze venituri de 100.000 de euro pe an, faţă de numai de 12.000 de euro cât încasează în prezent. "Banii încasaţi vor fi alocaţi pentru continuarea programului de reabilitare a faţadelor", a spus el.

Primarul Ilie Bolojan a spus că ONG-urile evacuate vor primi alte spaţii, în "zone secundare", fără a preciza însă care sunt acestea.

Evacuare cu excepţii

Pe lista ONG-urilor notificate să părăsească spaţiile se numără, printre altele, Uniunea Ziariştilor Profesionişti Bihor, Uniunea Studenţilor Maghiari Bihor, Fundaţia Franco - Română şi Fundaţia Euroregiunea Bihor - Hajdu Bihar.

Nu toate spaţiile deţinute de municipalitate în Palatul Vulturul Negru vor fi, însă, evacuate, semn că şi printre cei actuali municipalitatea a găsit unii suficient de "atractivi".

Spre exemplu, sucursala Unicredit Ţiriac Bank, Centrul de Prevenire şi Evaluare Antidrog Oradea al Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi UDMR îşi vor păstra în continuare spaţiile pe care le deţin cu chirie. Probabil, potrivit Primăriei, acestea dau un plus de valoare monumentului...