Anchetă internă la Poliţia Bihor, după apariţia pe Facebook a unui filmuleţ în care un poliţist de ordine publică îi interzice unui bărbat să filmeze Catedrala Ortodoxă din Centrul Civic de pe trotuarul din faţa clădirii pe motiv că aleea cu pricina ar fi proprietatea Bisericii.

Este vorba despre o înregistrare de numai 37 secunde, postată pe contul de Facebook "Secolul 21", de un prahovean care venise la Oradea să filmeze Catedrala, ale cărei trepte exterioare sunt prevăzute cu instalaţii de încălzire în pardoseală.

Filmuleţul redă felul în care bărbatul ripostează poliţiştilor, spunând că are dreptul să filmeze deoarece se află pe domeniu public, pe trotuarul din faţa Catedralei. "Sunt pe domeniul public şi nu-mi interziceţi să filmez. Vă întreb, ca poliţişti, este acesta domeniu public?", întreabă bărbatul, răspunsul dat de oamenii legii fiind însă cu totul altul decât s-ar fi aşteptat. "Este gard, trotuarul este delimitat cu gard, este proprietatea Bisericii", se aude vocea poliţistului.

Agentul, care lucrează în cadrul Biroului de Ordine Publică a Poliţiei Municipiului Oradea, şi colegul său de la Jandarmeria Bihor au fost chemaţi în faţa catedralei printr-un apel dat pe 112 de un preot care intrase în conflict cu prahoveanul şi cu femeia care îl însoţea.

Pentru că cele două părţi au continuat să se certe, poliţiştii i-au condus pe toţi la sediul Poliţiei Oradea, unde au încercat să-i împace.

"Starea conflictuală a fost mediată la sediul Poliţiei Oradea, însă modul în care a intervenit poliţistul în faţa Catedralei este cercetat acum de Compartimentul de control intern al inspectorului şef. În funcţie de rezultat, se vor dispune măsuri", a explicat sâmbătă pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Cert este că, până la finalizarea anchetei, subofiţerul a fost mutat de la Biroului de Ordine Publică.

Vezi întreaga scenă din fața Catedralei în filmulețul de mai jos!

Citiți și articolul ”Amuzant şi revoltător: Un prahovean ce filma Catedrala din Centrul Civic a fost umflat de doi poliţişti orădeni, care i-au spus că trotuarul este al... Bisericii (VIDEO)