Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat ancheta şi au dispus, marţi, trimiterea în judecată a unui bărbat de 41 ani din satul Râpa, comuna Tinca, acuzat de tentativă de omor, a anunţat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, pe 14 noiembrie, în stare de ebrietate fiind, Gheorghe Pop, agent de pază la o firmă orădeană a avut un conflict verbal cu concubina sa după ce aceasta a refuzat să-i împrumute bani, drept pentru care a luat un târnăcop din casă pe care i l-a înfipt în piept.

La aproximativ o oră după comiterea faptei, dându-şi seama de consecinţe, bărbatul a sunat la 112, iar femeia, Marioara Balaj, 49 ani, a fost internată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Oradea cu traumatism toraco-abdominal şi o plagă la nivelul inferior al sternului.

Gheorghe Pop a fost reţinut pe 16 noiembrie iar în urma audierilor a recunoscut că şi-a lovit partenera de viaţă, punând fapta pe seama consumului exagerat de alcool. O zi mai târziu, Gheorghe Pop a şi fost arestat, pentru 29 de zile, măsură care a rămas în vigoare şi în prezent.