Spitalul Județean din Oradea este prima unitate medicală care anunță public programul pentru colectarea medicamentelor expirate sau nefolosite, care din acest an nu mai pot fi predate farmaciilor.

Populația poate duce aceste produse la Staționarul VI, fostul spital de Infecțioase pe strada Republicii, în fiecare zi de miercuri, între orele 9 și 12.

„Având în vedere Legea nr. 269/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006, colectarea medicamentelor expirate/neutilizate provenite de la populație se va face în Staționarul VI al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor (camera 2, spre Boli Infecțioase II), de pe strada Republicii nr. 37, în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 9:00-12:00”, a anunțat Spitalul Județean, printr-un comunicat de presă.

Medicamentele trebuie predate pe baza unui opis care poate fi descărcat de pe site-ul Spitalului, de la secțiunea Informații de interes public – Modele cereri.

Ce pot face orădenii care lucrează după un program fix, iar în zilele de miercuri între orele 9 și 12 sunt la serviciu, informarea Spitalului nu lămurește.

Cel mai probabil, aceștia vor trebui să caute o altă unitate sanitară care preia medicamente expirate după un orar care ține cont și de disponibilitatea cetățenilor.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Bihor, în județ sunt 22 de unități spitalicești publice și private care preiau medicamente expirate sau neutilizate: spitalul Orășenesc din Aleșd, de Recuperare Medicală din Băile Felix, Municipal din Beiuș, Centrul Multifuncțional din Bratca, spitalele Municipal din Marghita, de Psihiatrie din Nucet, Unitatea de Asistență Medic-Socială din Nucet, spitalele Județean, CFR, Pelican, Euclid, NewMedics, clinica Laser System, spitalul Clinica Lavinia Davidescu și clinica Medetil (toate din Oradea), Unitatea de Asistență Medico-Socială din Popești, Spitalul Municipal și Unitatea de Asistență Medico-Socială din Salonta, spitalele Auxologico President din Băile Felix, Orășenesc și respectiv de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță din Ștei, precum și Unitatea de Asistență Medico-Socială din Valea lui Mihai.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!