Angajaţii Administraţiei Imobiliare Oradea au dezafectat marţi un chioşc metalic amplasat fără acte în regulă pe strada Armatei Române 14, au anunţat reprezentanţii municipalităţii.

Măsura a fost luată după ce, somat de municipalitate, proprietarul a refuzat să îşi dezafecteze singur construcţia, care era acolo de ani buni, până la data de 22 mai.

Potrivit unui comunicat al AIO chioşcul, amplasat fără autorizaţie de construire pe terenul statului, împiedica realizarea în bune condiţii a reabilitării termice a blocului de care era lipit.

"Neasigurarea condiţiilor de executare a lucrărilor conform proiectului tehnic aprobat de Autoritatea de Management Proiecte din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice ar fi condus la nefinanţarea lucrărilor, cu implicaţii potrivit prevederilor legale asupra factorilor care nu au asigurat condiţiile necesare executării lucrărilor prevăzute în proiectul tehnic", a transmis AIO.

Pe amplasamentul din vecinătatea numărului 14 au existat iniţial două chioşcuri, dar unul dintre proprietari a preferat să îşi dezafecteze construcţia înainte ca municipalitatea să treacă la măsuri de forţă.