Municipalitatea orădeană a majorat cu 800 de locuri capacitatea sălii Bazinului Olimpic "Ioan Alexandrescu" special pentru prima finală a Ligii Campionilor Europeni la polo organizată în România. "Păstrând proporţiile, evenimentul echivalează ca nivel cu finala Ligii Europa care a avut loc miercuri la Bucureşti. Special pentru acest eveniment capacitatea sălii a fost majorată cu 800 de locuri amenajate pe schele din elemente metalice", a declarat Florin Birta, directorul Clubului Sportiv Municipal Oradea.

Ovidiu Clonda, şeful Biroului Baze Sportive din cadrul Administraţiei Imobiliare Oradea, instituţia care administrează bazinul, a declarat că locurile nou înfiinţate încep direct din apă. "Practic am făcut două peluze pe laturile din spatele porţilor. Este vorba de tribune din elemente tipizate modulare care s-au montat direct în apă intrând nu mai puţin de cinci metri în bazin", a spus Clonda.

Gazdele evenimentului au decis majorarea capacităţii sălii pentru ca aceasta să poată adăposti un număr cât mai mare de spectatori. Măsura a fost cu atât mai necesară cu cât fiecare dintre cele patru cluburi, Pro Recco (Italia), Vasas (Budapesta) şi croaţii de la Primorje Rjeka respectiv Mladost Zagreb, care au ajuns în finală a cumpărat câte 200 de bilete pentru proprii suporteri.

Orădenii care doresc să urmărească din sală final four-ul Ligii Campionilor Europeni la polo vor trebui să plătească 50 lei pe biletele de intrare la cele două semifinale care vor avea loc vineri de la ora 18, respectiv 20. Accesul la meciurile din finala mică şi finala mare care vor avea loc sâmbătă, de la aceleaşi ore, va costa, în schimb 75 lei.

Biletele au fost puse deja în vânzare la sediul Clubului Sportiv Municipal din strada Primăriei, urmând să poată fi cumpărate în ziua meciurilor de la intrarea în clădirea bazinului.

Meciurile din final-four-ul Ligii Campionilor Europeni vor fi transmise în direct de Digi TV pentru România şi Ungaria, urmând să fie retransmise de televiziuni desemnate de Liga Europeană de Nataţie în Italia şi Croaţia, ţările de baştină ale echipelor.

La conferinţa de presă care a anunţat evenimentul, organizată joi seară la Primărie, au luat parte printre alţii Szakadati Laszlo, directorul Ligii Europene de Nataţie, Haluk Toygarly, preşedintele Comitetului de polo în cadrul LEN, managerul LEN, Marco Biri şi antrenorii celor patru echipe.