Unul s-a vândut, mai sunt încă trei! Administraţia Imobiliară Oradea a scos săptămâna aceasta la vânzare trei apartamente situate în strada Vasile Alecsandri şi unul pe Armatei Române.

Imobilele vor fi înstrăinate în baza Hotărârii de Consiliu Local 969 din 2013 care prevede că apartamentele din centrul istoric aflate în proprietatea municipalităţii eliberate pe cale naturală, prin deces, renunţare sau evacuare, vor fi scoase la licitaţie ca şi spaţii comerciale, urmând să fie folosite ca birouri sau sedii de firmă.

Măsura are ca scop accelerarea procesului de reabilitare a faţadelor, fapt pentru care cumpărătorul poate intra în posesia imobilului doar cu condiţia reabilitării faţadei acestuia în cel mult doi ani. Vânzarea se face prin licitaţie publică cu strigare.

"Săptămâna aceasta am vândut deja o cameră de 22 metri pătraţi din strada Armatei Române. Au fost doi cumpărători şi, prin licitaţie, preţul a urcat la 14.600 euro", a declarat Cristian Beltechi, directorul AIO.

În cursul acestei săptămâni vor mai fi scoase la licitaţie trei apartamente din strada Vasile Alecsandri 8. De asemenea, va fi înstrăinat şi fostul birou de copiat acte din Parcul Traian 7. Scoaterea la vânzare a acestor imobile a fost anunţată pe site-ul Primăriei la rubrica Licitaţii.