Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor a adoptat în ultima şedinţă, din 25 iunie, o serie de măsuri ce vizează organizarea competiţiilor fotbalistice din Bihor.

Promovate în Liga a IV-a

După ce au fost omologate rezultatele şi clasamentele campionatelor din sezonul 2019-2020 (Liga 4, Liga 5, Juniori C, Juniori D, Juniori E), cu excepţia Cupei României, unde sunt programate semifinalele (pe 18 iulie) şi finala (pe 22 iulie sau 25 iulie), au fost validate echipele promovate în Liga a IV-a. Este vorba despre ACS Slovan Valea Cerului, Voinţa Suplacu de Barcău, AS Gloria Beiuş şi Victoria Avram Iancu (locul doi din seria 2, Unirea Roşia, nu are drept de promovare în sezonul 2019-2020).

Apoi, comitetul a stabilit ca locul din liga a IV-a care ar putea rămâne vacant dacă echipa CAO 1910 va promova în liga a III-a, să fie completat în urma unui joc de baraj între echipele Cetatea Biharia şi Izvorul Cociuba Mare.

Comitetul Executiv al AJF Bihor a stabilit şi calendarul pentru cupă şi campionat. Astfel, pe 8-9 august se vor disputa jocurile din primul tur al Cupei României, în perioada 15-16 august va avea loc cel de-al doilea tur de cupă şi eventualul barajul pentru Liga a IV-a. În 22 şi 23 august este programat al treilea tur al cupei, iar pe 29 şi 30 august va avea loc prima etapă de campionat. În 7-8 noiembrie şi 14-15 noiembrie se vor desfăşura alte două tururi de cupă.

AJF mai anunţă şi faptul că, după cum a hotărât Comitetul Executiv al FRF în 25 iunie, perioada de transferuri va începe pe 14 iulie şi se va încheia pe data de 5 octombrie. Data limită pentru înscrierea în sezonul 2020-2021 va fi 24 iulie, iar înscrierile se pot face începând cu 14 iulie.

Pregătiri pentru noul sezon

În şedinţă au fost stabilite şi scenariile pentru Liga IV din sezonul 2020-2021. După sezonul regulat de 18 etape se va juca un turneu final pentru stabilirea echipei campioane astfel: tur-retur locul 1 din grupa A cu locul 2 din Grupa B şi locul 1 din B cu locul 2 din A. Câştigătoarele jocurilor vor juca finala tot tur-retur pentru stabilirea campioanei judeţului. Ultimul loc din fiecare grupă va retrograda.

Pentru participarea în Liga 4, cluburile nu trebuie să aibă echipe de juniori A1, dar trebuie să se înscrie la o grupă de juniori C sau juniori D care nu va avea baremele subvenţionate în sezonul 2020-2021. Cluburile care nu vor avea juniori A1 (U19), dar vor participa cu minim două grupe de juniori la categorii diferite vor avea baremul subvenţionat.

Tot AJF a mai anunţat că va organiza un campionat separat U19 cu Regulament propriu, dar şi înfiinţarea unui Campionat U17 pentru completarea vidului competiţional.