Glumă proastă sau întâmplare? Aceasta e întrebarea pe care şi-au pus-o, săptămâna trecută, muncitorii unei firme din Mădăras care asamblează componente electronice, după ce au găsit în două colete cu materie primă doi păianjeni asemănători unor tarantule.

Ambele exemplare au fost predate reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare Bihor, pentru identificare şi pentru demararea unui control care să depisteze de unde au provenit.

"Am primit săptămâna trecută două exemplare care semănau cu tarantulele, dar pentru că nu am putut identifica specia le-am trimis unui laborator specializat din Bucureşti, care ne va comunica răspunsul la sfârşitul acestei săptămâni", a declarat luni pentru BIHOREANUL şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Remus Moţoc.

Tarantulele sunt o varietate de păianjeni a căror muşcătură este veninoasă, dar - contrar legendelor - nu totdeauna mortală, adesea efectul muşcăturii unei tarantule fiind asemănător celei de viespe. Toxicitatea este, totuşi, semnificativă, veninul tarantulei provocând dureri locale şi uneori şoc anafilactic.