După ce, de dimineață, au găsit 30 de kilograme de pești morți în pârâul Peța, comisarii de mediu orădeni au încheiat ziua în aceeași notă: au fost chemați pe malurile Crișului Repede, în zona Sovata, unde au găsit zeci de porumbei morți.

Supoziția autorităților este că porumbeii au fost otrăviți și așa se explică de ce leșurile lor sunt împrăștiate atât pe malurile râului, cât și în albia lui. De altfel, din această cauză, apa Crișului Repede are la suprafață un aspect albicios.

Potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Șerbănescu, care, la sesizarea unei orădence, a mers la fața locului, în zonă sunt numeroși porumbei decedați și e de așteptat să apară și alții, pe măsură ce substanța cu care au fost intoxicați își va face efectul.

La fața locului s-au dus, de asemenea, și echipaje ale Administrației Bazinale de Apă Crișuri și au fost chemate și cele ale DSVSA Bihor.

Leșurile porumbeilor vor fi ridicate, iar apoi autoritățile vor încerca să afle cauza mortalității zburătoarelor.

Cel mai probabil, însă, au fost otrăviți intenționat, zona fiind una cu numeroși porumbei, care stau pe acoperișurile blocurilor din jur. În plus, scene similare s-au mai petrecut în trecut, iar concluziile au fost atunci că păsările au fost otrăvite.

Bineînțeles, orădenii care trec prin zonă și găsesc porumbei morți sunt sfătuiți să nu-i atingă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!