Fostul jucător de primă ligă Lucian Todea, în vârstă de numai 36 de ani, trece prin clipe dramatice după ce a fost diagnosticat cu o boală extrem de gravă.

Echipele de minifotbal din Campionatul Judeţean Bihor şi-au manifestat sprijinul faţă de fostul mijlocaş ofensiv, iar apropiații săi au inițiat o campanie de fonduri pentru a-l ajuta să obțină un tratament costisitor în Germania.

Miercuri seară, înainte de derby-ul de Bihor - AEK Oradea vs Bad Boys - jucătorii din Liga I de minifotbal Bihor au intrat pe terenul 1 de la Baza Tineretului îmbrăcaţi în tricouri cu inscripţia: "Alături de Luci Todea". Ajutat de colegi, sportivul a fost cel care a dat lovitura de începere a meciului.

Produs al LPS Bihorul Oradea, sub bagheta antrenorului Ionel Negrea, Lucian Todea a debutat în Liga I în tricoul echipei UTA, dorit de Marius Lăcătuş, pe atunci antrenor la Arad, care a fost impresionant de calităţile jucătorului.

După experienţa de la "Bătrâna Doamnă", a evoluat, printre altele, la FC Bihor şi Dinamo Bucureşti. Ultima dată a fost legitimat la CS Oşorhei de unde s-a şi retras în decembrie 2018, la numai 32 de ani. 

Lucian a jucat mult timp minifotbal la Bad Boys Oradea, echipa care a şi iniţiat acţiunea de miercuri seară. De altfel, la acea întâlnire, Lucian a demonstrat că luptă, aşa cum a făcut-o mereu şi pe teren, și a fost impresionat de gestul colegilor săi.

Aflând despre starea sa de sănătate, mai mulți oameni din lumea sportului, inclusiv foști colegi, se mobilizează pentru a-l ajuta pe orădean.

Jurnalistul sportiv Victor Mihalcea a postat, joi seară, pe Facebook, un anunț prin care cei care doresc pot dona orice sumă de bani pentru a-l ajuta pe sportiv să primească o nouă șansă la viață printr-un tratament costisitor în Germania.

„Vă trimit mesajul lui Lucian, elocvent: «Şansa la viaţă constă într-un tratament în Germania (imunoterapie cu celule dentrice). Costul tratamentului este între 30.000-50.000 de euro. Orice donaţie mă ajută să ajung la tratament şi să am o şansă la viaţă». Îi rog pe toţi cei care îl pot ajuta pe Lucian să nu ezite. Cer o mână de ajutor şi de la influenceri. Hai să începem. Donaţiile se pot face în contul IBAN RO57RNCB0318026647400001 deschis la BCR, pe numele de Rodica Todea”, a transmis Victor Mihalcea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!