Atletul orădean Mark Fandly organizează în acest weekend un nou concurs caritabil. De această dată este vorba despre un eveniment menit să ajute o adolescentă care, la doar 14 ani, este diagonisticată cu scolioză severă. 

"Dragi prieteni, pentru ajutorul lui Vivien m-am gândit să fac un concurs caritabil, pentru a combina utilul cu plăcutul. Vă aştept să alergăm împreună şi cei mai rapizi să benificieze de diverse premii", a scris Mark Fandly pe contul său de Facebook.

Concursul va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10, în Parcul I.C. Brătianu din Oradea, iar distanţele de alergare vor fi de 2,5 km, 5 km şi 10 km.

Sunt aşteptaţi să se înscrie în competiție cât mai mulţi orădeni dornici de mişcare şi de competiţie, care astfel o pot ajuta pe tânăra Kiraly Vivien, care se confruntă cu o povară greu de imaginat pentru cei care nu o poartă: o scolioză severă (unghi mai mare de 100 de grade, care îi afectează complet stilul şi speranţa de viaţă.

"Pentru a-i oferi şansa să se bucure de adolescenţă, aproape ca orice alt copil, avem nevoie de sprijinul vostru!

Vivi are nevoie cât mai urgent de o intervenţie chirurgicală complexă, fără de care speranţa de viaţă, calitatea vieţii vor continua să scadă şi să se înrăutăţească. Operaţia lungă de peste 12 ore, cu riscuri greu de imaginat, prin care se va realiza corecţia scoliozei, nu numai că îi va restabili conformaţia aproape normală a coloanei vertebrale şi postura fiziologică, dar îi va oferi şi şansa de a trăi fără durere şi fără nevoia de a purta un corset.

Însă, această intervenţie chirurgicală este una costisitoare, cheltuielile ajungand până la 27.000 de euro", a precizat organizatorul concursului.

Vivien

Orădeanul Mark Fandly este cel care a înfiinţat, anul trecut, Asociaţia Atleţilor Semifondişti Orădeni (AASO), care organizează periodic concursuri de alergare, cu scopul de a invita cetăţenii să facă mişcare.

El a oferit şi alte detalii despre organizarea competiţiei din acest weekend.

"În urma discuţiilor cu Vivi, ne-am hotărât să ne împărţim sarcinile: Vivi va prelua suferinţa şi riscurile intervenţiei chirurgicale, împreună cu echipa medicală, iar noi vom prelua partea mai uşoară, aceea de a strânge suma necesară efectuării actului medical. Aşadar, vă îndemnăm pe fiecare dintre voi să vă alăturaţi misiunii noastre de a-i oferi lui Vivi şansa de a trăi o viaţă cât mai apropiată de normalitate. Fiecare contribuţie, fie că este mare sau mică, contează enorm în această luptă pentru viaţa şi sănătatea ei. Haideţi să fim împreună printre eroii care îi vor salva viaţa!", este mesajul de încurajare pentru cei care iubesc sportul şi mişcarea şi doresc să se implice în susţinerea acestui caz.

De menţionat că la concurs poate participa oricine, neexistând limită de vârstă.

Nu se percepe vreo taxă de participare, dar va fi amplasată o urnă unde se pot face donaţii pentru Vivien.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!