Febra alegerilor locale din 9 iunie este speculată și de unele case de pariuri, iar amatorii unor astfel de activități pot pune rămășag pe preferatul lor. Printre candidații pe care se poate paria se numără cei care vor fotoliul de primar al Oradiei, cum ar fi Florin Birta, Biró Rozalia și Adrian Madar, fiecare cu cote diferite.

Pariul pe Birta, neprofitabil 

Câteva case de pariuri au afișat, în ultimele zile, cotele candidaților la Primăria Oradea, așa cum au făcut-o și în ceea ce-i privește pe candidații la Primăria București și la cele din alte orașe mari ale țării.

Potrivit portalului Xbets, care reunește comunitatea pariorilor din România, cotele candidaților sunt aceleași la toate casele de pariuri care au acceptat să vândă astfel de bilete, cum ar fi Fortuna și Casa Pariurilor. 

De departe, favoritul alegerilor locale din Oradea se anunță primarul în funcție, Florin Birta: casele de pariuri i-au alocat o cotă de 1,02. Asta înseamnă că un jucător care pariază 100 de lei pe candidatul PNL va câștiga doar 2 lei. Câștigul unui jucător este atât de mic pentru că, din punctul de vedere al caselor de pariuri, victoria lui Birta, principalul pretendent la funcție, este cea previzibilă.

Întâi Biró și apoi Madar...

La mare distanță, cota deputatului UDMR, Rozalia Biró, fostă viceprimăriță a Oradiei, este de 15. Asta înseamnă că victoria în alegeri a udemeristei, care se bazează pe votul disciplinat al comunității maghiare, ar putea aduce pariorilor un câștig de 1.500 lei dacă ar pune 100 lei în joc.

O cotă de câștig și mai mare, de 25 lei la 1 leu investit, are pariorul care își pune banii pe candidatul PSD, Adrian Madar. Casele de pariuri dau victoria acestuia și mai puțin probabilă, acesta fiind motivul pentru care la un bilet de 100 lei un parior ar câștiga 2.500 lei dacă PSD-istul ar obține funcția de primar al Oradiei.

La mare distanță, candidatul AUR, Costel Moza, are o cotă de 500, iar cel al USR, Daniel Palaghianu, de 1.000, ceea ce înseamnă că o persoană care ar paria 100 de lei pe reprezentantul AUR ar primii 50.000 lei, dacă acesta ar deveni primar, respectiv 100.000 lei dacă funcția ar fi adjudecată de USR-ist.

Numele candidaților Partidului Patrioții Poporului Român, Andrei Boroș, și al Alianței Maghiarilor din Transilvania, Csomortányi István, nici nu apar, deloc, pe listele caselor de pariuri. 

Vezi mai jos cotele candidaților la Primăria Oradea de pe portalul unei cunoscute case de pariuri:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!