Duminică, în Franța au avut loc alegeri legislative, iar rezultatele nu sunt tocmai fericite pentru președintele Emmanuel Macron.

Acesta a pierdut controlul în Adunarea Naţională, un impas major care ar putea duce la un blocaj politic dacă partidul său nu va reuşi să negocieze alianţe cu alte partide, după cum anunță Digi24.ro, citând Reuters.

Potrivit primelor proiecții de duminică seară, tabăra prezidențială, o coaliţie sub sloganul „Ensemble! (Împreună!)”, ar urma să obțină între 205 și 235 de locuri în Adunarea Națională.

Este un scor care arată că Emmanuel Macron este departe de a atinge majoritatea absolută dorită, pentru care ar fi necesari 289 de deputați.

Scrutinul vine la doar opt săptămâni de la alegerile prezidențiale care l-au reconfirmat pe Macron în funcție și marchează, pe de altă parte, un succes semnificativ pentru „Rassemblement National” (RN), partidul de extremă dreapta condus de contracandidata sa de la prezidențiale, Marine Le Pen. RN ar urma să aibă 89 de mandate, de peste 10 ori mai multe decât în prezent, mai arată Digi24.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!