Este oficial. După ce aproape doi ani comuna Bunteşti a fost condusă doar de primarul PDL Sorin Degău, în condiţiile în care Consiliul Local - format, în urma alegerilor din iulie 2012, din 6 reprezentanţi USL, 6 democrat-liberali şi un PRM-ist - a fost dizolvat, un nou organ deliberativ va fi ales de localnici pe 25 mai, ziua când, alături de cetăţenii celorlalte ţări membre UE, românii îşi vor alege eurodeputaţii.

Prefectura Bihor a anunţat luni organizarea alegerilor locale parţiale anticipate la Bunteşti, în baza Hotărârii de Guvern 284/2014, prefectul Claudiu Pop emiţând deja în acest sens un ordin privind numerotarea circumscripţiei electorale comunale nr. 1 Bunteşti. Potrivit aceluiaşi ordin, Biroul Electoral al circumscripţiei va funcţiona în sediul Primăriei, desemnarea preşedintelui şi locţiitorului acestuia urmând să fie adusă la cunoştinţă publică ulterior, de către Tribunalul Bihor.

Pe 25 mai, în vederea desemnării reprezentanţilor în Parlamentul European, în Bihor vor funcţiona 651 secţii de votare, delimitarea şi numerotarea lor urmând să fie adusă la cunoştinţa publicului până cel târziu la 25 aprilie.

Consiliul Local Bunteşti a fost dizolvat, conform legii, întrucât cei 13 membri aleşi în 2012 au boicotat şedinţele acestuia. Motivul a fost cât se poate de politicianist: cei 6 consilieri USL voiau să constiuie o majoritate în Consiliu cu ajutorul unui consilier PDL căruia erau dispuşi să-i ofere funcţia de viceprimar, în timp ce ceilalţi 5 consilieri PDL ar fi vrut să facă majoritatea împreună cu reprezentantul PRM, pe care - de asemenea - voiau să-l voteze în aceeaşi funcţie de viceprimar.

Cum niciuna dintre tabere nu a reuşit să se impună, consilierii USL şi "disidentul" de la PDL au boicotat reuniunile Consiliului, în condiţiile în care potrivit legii, dacă în 90 de zile după alegeri acesta nu se reuneşte, trebuie desfiinţat şi e obligatorie declanşarea organizării de alegeri anticipate.

Citeşte pe această temă şi articolul "Votaţi să chiulească!"