A fost alertă maximă în județul Satu Mare, vineri după amiază, după ce ucraineni înarmați au trecut ilegal în România, atacând polițiști de frontieră și luându-le armele și muniția. Poliția din județul vecin a instituit filtre peste tot.

Potrivit portalului PresaSM.ro, inițial autoritățile transmiseseră că trei persoane ar fi pătruns pe teritoriul țării noastre, acestea făcând parte dintr-un grup care ar fi atacat o patrulă din țara vecină. ”Omologii din Ucraina au fost cei care au anunțat frontieriștii sătmăreni cu privire la incident”, scrie sursa citată.

Ulterior, autoritățile au anunțat că ar fi vorba despre două persoane, care s-au făcut nevăzute.

Pentru căutarea celor doi fugari, numeroase echipaje de jandarmi și polițiști, inclusiv „mascați” au făcut verificări pe drumurile din Satu Mare. În misiunea de căutare au fost implicate și elicoptere.

„Din păcate, există un risc real ca fugarii să se angajeze în luptă și să deschidă focul asupra forțelor noastre de ordine”, scria PresaSM.

Sursele BIHOREANULUI spun că în județul Bihor nu au fost instituite filtre.

Primul fugar a fost prins în cursul după amiezii, iar cel de-al doilea în cursul serii, în jurul orei 20.

Misiunea de căutare s-a încheiat, scrie PresaSM.ro, precizând că autoritățile au găsit și o armă care ar fi fost sustrasă de la grănicerii ucraineni.

„Aceasta nu are încărcător și muniție și a fost găsită la aproximativ 600 de metri de linia de frontieră, pe direcția localiății Tarna Mare. Ulterior, autoritățile ucrainene ne-au informat că au găsit pe partea lor încărcătorul și muniția aferente armei”, a transmis Poliția de frontieră.

Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care cei doi ucraineni au recurs la acest gest, „dar ar fi cerut azil politic autorităților române”.

Potrivit presei, circa 11.000 de ucraineni au traversat ilegal frontiera cu România pentru a evita mobilizarea, după declanșarea invaziei ruse din Ucraina.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!