Meteorologii au emis miercuri seară o avertiare meteo imediată de tip cod portocaliu de furtuni, valabilă pentru mai multe localități din Bihor.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, cel puțin până la ora 19.45, se vor semnala „averse torențiale care vor acumula 30...40 l/mp, descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului cu rafale de 60...70 km/h”.

Avertizarea este valabilă pentru localitățile: Oradea, Salonta, Sânmartin, Tinca, Oșorhei, Batăr, Ciumeghiu, Nojorid, Sântandrei, Cociuba Mare, Hidișelu de Sus, Borș, Tulca, Olcea, Girișu de Criș, Lăzăreni, Husasău de Tinca, Cefa, Sănnicolau Romăn, Toboliu, Mădăraș, Paleu, Gepiu, Mădăras.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana - Bihor a emis un mesaj RO-Alert în care populația este sfătuită să se adăpostească și să evite deplasările.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, începând de miercuri, ora 13, până joi la ora 6, mai multe județe, inclusiv Bihorul, se află sub cod galben de instabilitate atmosferică, manifestată prin averse torențiale, vânt, vijelii, grindină și descărcări electrice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!