Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri seară, o avertizare imediată de tip cod portocaliu de furtuni valabilă pentru mai multe localități din județul Bihor, inclusiv pentru Oradea și localitățile învecinate.

Alerta este valabilă de la ora 17:05 până la ora 18:00.

Sunt afectate următoarele localități: Oradea, Marghita, Săcueni, Valea lui Mihai, Sânmartin, Tileagd, Diosig, Oșorhei, Brusturi, Tăuteu, Șimian, Sălard, Curtuișeni, Biharia, Sântandrei, Chișlaz, Ineu, Derna, Sârbi, Abram, Sălacea, Borș, Girișu de Criș, Roșiori, Tarcea, Abrămuț, Cherechiu, Ciuhoi, Cetariu, Buduslău, Tămășeu, Paleu, Spinuș, Boianu Mare, Viișoara.

Se vor semnala: local averse torențiale ce vor acumula peste 35...40 l/mp, vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină, arată ANM.

Tot până la ora 18, județul Bistrița-Năsăud este vizat de cod roșu de furtuni.


UPDATE, ora 18.10: Furtuna nu se lasă

Meteorologii au actualizat avertizarea de vreme rea.

De la ora 18:10 până la 19:10, sunt vizate de cod portocaliu, pentru aceleași fenomene (avere torențiale cu acumulări până la 40 l/mp, descărcări electrice și grindină), localitățile:

Marghita, Săcueni, Aleșd, Popești, Sânmartin, Suplacu de Barcău, Brusturi, Nojorid, Tăuteu, Balc, Sântandrei, Chișlaz, Derna, Sârbi, Abram, Hidișelu de Sus, Sălacea, Girișu de Criș, Lăzăreni, Abrămuț, Cherechiu, Ciuhoi, Buduslău, Spinuș, Boianu Mare, Viișoara.


Meteorologii anunțaseră anterior că județul se va afla sub cod galben de furtuni vineri între orele 12 și 21. 

„În intervalul menționat, în nord-vestul, centrul și local în sudul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (cu viteze de peste 55...75 km/h), descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp”, a anunțat ANM.

Tot vineri, județul Bihor se află sub incidența unei avertizări de cod roșu de caniculă, cu temperaturi ce ajung la 39 de grade.

Meteorologii spun că vremea va fi toridă și în weekend în județ, emițând o avertizare de cod galben pentru „val de căldură și disconfort termic ridicat”, cu temperaturi maxime între 33 și 36 de grade, valabilă sâmbătă și duminică.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!