Oficialităţile locale din Aleşd au inaugurat primul ştrand public acoperit din judeţ, ce va fi administrat de societatea locală de gospodărire din subordinea Consiliului Local, SC Salubri Aleşd SA.

Investiţia, în valoare de 1,38 milioane lei plus TVA, a fost finanţată din fondurile proprii ale SC Salubri SA, de către Consiliul Local Aleşd şi dintr-un credit bancar, lucrările fiind demarate în urmă cu un an şi cinci luni. Într-o primă etapă a acestora, a fost realizat un bazin şi instalaţiile aferente, iar în a doua bazinul a fost acoperit.

Capacitatea ştrandului acoperit din Aleşd este de 250-300 persoane, iar bazinul a fost compartimentat în trei părţi. Dintre acestea, două au apă termală, iar unul este destinat înotului şi are apă încălzită, tratată şi recirculată.

Noul ştrand va funcţiona şapte zile din şapte tarifele fiind diferenţiate: de lunea până joia inclusiv, adulţii plătesc 12 lei, iar copiii 6 lei, în timp ce vinerea, sâmbăta şi duminica preţul unui bilet pentru adulţi este de 16 lei, iar pentru copii de 8 lei.