Consilierii locali au hotărât marţi ca poliţiştii locali să primească, începând din 1 ianuarie 2012, la fel ca şi cei angajaţi în Ministerul de Interne, o alocaţie de hrană în valoare de 21 lei pe zi, respectiv de 630 lei pe lună. Hotărârea nu se va aplica, însă, angajaţilor Poliţiei Locale care au muncă de birou, în compartimentele contabilitate, personal şi salarizare.

Iniţial, conform proiectului de hotărâre aceştia din urmă ar fi beneficiat de o alocaţie de hrană de 315 lei, jumătate faţă de colegii care lucrează în teren, dar în urma dezbaterilor din deliberativul local, au rămas şi fără acest bonus. "Având în vedere faptul că sunt doar şase angajaţi ai Poliţiei Locale cu muncă de birou, deci nu ar fi un efort deosebit pentru buget, iar din câte am înţeles aceşti oameni prestează în mod curent o muncă peste program fără să poată fi recompensaţi eu propun să beneficieze şi ei de o alocaţie de hrană întreagă, aşa cum vor primi şi cei 57 de colegi ai lor care au muncă de teren", a cerut consilierul local Ovidiu Mureşan.

Propunerea social-democratului a atras automat atenţia primarului Ilie Bolojan. Edilul ceruse din capul locului ca la redactarea proiectului de hotărâre funcţionarii cu muncă de birou să fie exceptaţi de la plata normei de hrană. "Este o eroare materială în proiectul de hotărâre pe care îl aveţi pe masa dumneavoastră şi aceasta trebuie eliminată. Funcţionarii respectivi nu trebuie să primească normă de hrană", a spus răspicat primarul.

Şeful executivului local este de părere că acordarea sumei de 630 lei pe lună pentru toţi angajaţii Poliţiei Locale ar fi o greşeală. "E o mare diferenţă între un poliţist care stă în stradă şi la minus 15 grade şi unul care are muncă de birou. Cei de la birou nu fac aceeaşi muncă cu ceilalţi poliţişti locali. Din punctul meu de vedere nu ar trebui să beneficieze de normă de hrană pentru că altfel toată lumea din Primărie ar migra automat să facă muncă de birou la Poliţia Locală", a spus primarul.

Dezbaterile legate de acordarea normei de hrană şi pentru poliţiştii locali cu muncă de birou au fost în final tranşate prin vot, propunerea consilierului Ovidiu Mureşan fiind respinsă iar agenţii care au muncă de birou ajungând în situaţia de a nu beneficia nici măcar de cei 315 lei pe lună la care le dăduse iniţial dreptul proiectul de hotărâre.