Cei 33 consilieri județeni prezenți vineri la reuniunea „parlamentului” bihorean au aprobat, în unanimitate, indicatorii tehnico-economici ai proiectului pentru înființarea parcului industrial din orașul Ștei.

Conform hotărârii adoptate, acesta se va întinde pe o suprafață de 13,6 hectare, la ieșirea din oraș spre Nucet, pe partea dreaptă a DN 75, urmează să coste 28,05 milioane lei (cu TVA inclusă), și va avea, pe lângă drumuri de incintă, toate utilitățile, de la apă și canalizare până la electricitate și gaze naturale.

Într-o conferință de presă care a precedat ședința Consiliului Județean, președintele Ilie Bolojan a explicat că parcul va avea 25 de parcele cu suprafețe de la 1.800 la 9.000 metri pătrați și că proiectarea a fost deja făcută la comanda Primăriei Ștei, astfel că urmează să fie scoase la licitație lucrările de execuție. „Dacă în această toamnă vom avea constructor, în primăvara anului viitor vom putea scoate la licitație primele parcele”, a spus Bolojan.

Înființarea parcului industrial din Ștei a fost aprobată de Consiliul Județean la mai puțin de o săptămână după cea a parcului industrial din Beiuș (pe 17,5 hectare) și la două luni după ce, în aprilie, fusese aprobată realizarea parcului industrial din Aleșd (8,5 hectare), urmând ca după ce Primăria Marghita va pune la dispoziție un teren să fie întocmit un proiect pentru un parc industrial și în municipiul din nordul județului.

Realizarea de parcuri industriale în județ, la distanțe de 40-60 kilometri de Oradea, face parte din politica administrației județene de a încerca să dezvolte și zonele unde există forță de muncă, dar oamenilor nu le este la îndemână să facă naveta pe asemenea distanțe pentru a lucra la firmele din reședința de județ.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!