Consiliul Judeţean a adoptat, marţi, cu unanimitate de voturi, proiectul de rectificare a bugetului, din fericire una pozitivă, în urma căreia judeţul va dispune de mai mulţi bani. Astfel, 719.000 lei vor veni în plus din sumele defalcate din încasarea TVA pentru finanţarea cheltuieilor descentralizate, iar 1,3 milioane lei vin de la Guvern pentru finanţarea subprogramului privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea şi asfaltarea drumurilor comunale. În fine, Bihorul a mai primit de la bugetul de stat alte 1,16 milioane lei pentru susţinerea unor proiecte ale consiliilor locale.

Alocarea de fonduri pentru Bihor de către Guvernul Ponta a încercat să fie folosită electoral de liderul grupului PDL Ionel Avrigeanu, care a întrebat în ce stadiu sunt lucrările la drumuri şi dacă este asigurată finanţarea lor, ocazie cu care preşedintele CJ, Cornel Popa, a anunţat că modernizarea drumului de Tinca, făcută de firma Strabag în mandatul lui Radu Ţîrle, nu a fost plătită, astfel încât el trebuie "să facă rost" acum de nu mai puţin de 13 milioane de lei pentru a plăti ceea ce Ţîrle spunea că se face "fără bani".

Tot marţi, consilierii judeţeni au aprobat şi cheltuirea sumei de circa 80.000 euro pentru cofinanţarea unui proiect de 4 milioane euro pentru construirea la Săcueni a unei centrale unde se va produce energie electrică pe bază de biomasă, în baza unei asocieri a Consiliului Judeţean cu Consiliul Local Săcueni şi cu cel al comunei Diosig. Electrocentrala va asigura necesarul de energie electrică pentru toate instituţiile publice şi pentru iluminatul public din cele două localităţi, precum şi pentru 60% din instituţiile publice aflate în grija Consiliului Judeţean.

Pentru că a lipsit de la şedinţa precedentă, consilierul judeţean Mihai Todericiu (PDL) a cerut să i se dea informaţii despre componenţa Adunării Generale a Acţionarilor asocierii dintre CJ şi cele două consilii locale, însă atât preşedintele Cornel Popa cât şi vicepreşedintele Alexandru Kiss i-au explicat că problema a fost discutată deja cu două săptămâni în urmă, când inclusiv colegii de partid ai lui Todericiu au votat componenţa AGA modificată conform schimbărilor survenite la conducerea celor trei consilii în urma alegerilor locale din 10 iunie.

Consilierii judeţeni au mai aprobat marţi şi eliberarea de noi licenţe de transport public de persoane pentru Drome Trans Import Export SRL (pentru rutele Mizieş - Beiuş şi Budureasa - Beiuş), pentru Puşcău Trans SRL (Oradea - Beiuş), Autoros ABC Săcueni (pentru ruta Săcueni - Oradea), Gad Aser SRL (Peştiş - Oradea) şi Băiţa SA (ruta Ştei - Băiţa Plai).