Mai puţin de 45 de minute a durat ultima reuniune a Consiliului Judeţean în componenţa stabilită prin alegerile locale din 2012, aproape toate proiectele fiind votate în unanimitate, iar la final aleşii despărţindu-se în aplauze.

Între cele mai importante proiecte adoptate a fost vacantarea mandatului consilierului judeţean liberal Ioan Sala, care a demisionat după numirea sa la şefia societăţii de Pază şi Protecţie Bihor, în locul PSD-istului Horia Miara, care candidează pentru fotoliul de primar al oraşului Ştei, prelungirea contractelor de chirie pentru folosinţa Palatului Baroc de către Muzeul Ţării Crişurilor şi a Castelului de la Cighid de către DGASPC, pentru Centrul de Recuperare şi Reabilitare din localitate, acceptarea unei donaţii din partea Fundaţiei Primăvara Copiilor din Bratca (ce constă într-o construcţie şi terenuri de aproape un hectar, pentru Centrul de Plasament din satul Valea Crişului), precum şi preluarea custodiei sitului Natura 2000 Tăşad.

Niciunul dintre consilierii judeţeni ai PSD nu a criticat conducerea instituţiei, care – prin preşedintele Cornel Popa – a prezentat un bilanţ sec, în cifre, al mandatului.

"La preluarea mandatului, în 2012, una din priorităţile asumate a fost accesarea fondurilor europene. La momentul respectiv Consiliul Judeţean avea atrase 12 milioane euro şi în derulare un număr de 3 proiecte, iar începând cu anul 2013 numărul proiectelor a crescut de-a lungul acestor ani până la numărul de 22, valoarea totală a acestora fiind de peste 108 milioane euro", a arătat Cornel Popa.

Preşedintele a evidenţiat că aceasta "reprezintă cea mai mare sumă de bani atrasă de Consiliul Judeţean Bihor de la momentul înfiinţării până în prezent" şi a plasat judeţul Bihor pe primul loc între cele şase judeţe ale Regiunii Nord-Vest, iar anul trecut pe locul 4 în ţară.

Popa a spus că, date fiind aceste rezultate, le mulţumeşte atât funcţionarilor care au lucrat la proiecte, cât şi consilierilor judeţeni. Dacă nu pentru colaborarea permanentă a tuturor, măcar pentru că nu le-au pus piedici...