Potrivit Planului Urbanistic Zonal aprobat miercuri de Consiliul Local, pe cele 23,84 hectare din incinta fostului tancodrom vor exista trei zone diferite ca funcţionalitate. Una va fi destinată exclusiv unităţilor administrative ale Parcului Industrial Eurobusiness II (clădire administrativă, centru financiar, punct termic, staţie de autobuz etc), o altă zonă va fi ocupată de unităţi de producţie (pentru activităţi de industrie uşoară, nepoluante), iar o a treia pentru servicii şi comerţ (depozitare şi logistică, servicii conexe, curăţenie, pază, servicii comerciale, servicii hoteliere).

Terenul viitorului Parc Industrial Eurobusiness II a fost parcelat în 15 loturi cu suprafeţe între 4.000 şi 20.000 metri pătraţi, fiecare lot urmând să aibă minim 20% din suprafaţă spaţii verzi (amenajate pe cheltuiala chiriaşilor), o altă obligaţie a firmelor fiind să-şi amenajeze şi locuri de parcare.

Între zona de locuinţe din Cartierul Grigorescu şi Parc va exista, de asemenea, o perdea de protecţie fonică formată din copaci de minim 18 metri lăţime, Planul Urbanistic Zonal prevăzând că până la maturizarea arborilor firmele trebuie să monteze panouri fono-izolante.

Accesul în incinta Parcului se va realiza pe drumuri cu două benzi de circulaţie, lăţimea carosabilului fiind de 7 metri, atât dinspre şoseaua de centură din intersecţia străzilor Universităţii-Umbrei, cât şi dinspre strada Nojoridului.

Parcul Industrial Eurobusiness II va fi asigurat cu toate facilităţile necesare, prin extinderea reţelelor de apă, canalizare, electricitate şi gaz, deja aduse în zonă. Noul Parc Industrial va fi amenajat pe un teren aflat în proprietatea municipiului Oradea şi administrarea Consiliului Local, pentru care - însă - municipalitatea a trebuit să se judece cu Mănăstirea Sfintei Cruci, a cărei stareţă, Mina Bădilă, ar fi vrut cele 24 hectare pentru un schit.

De altfel, cu puţin înainte de încheierea procesului care a dat câştig de cauză municipalităţii, Mina Bădilă a încercat să-şi păstreze folosinţa asupra terenului, realizând cu un SRL obscur un contract de comodat pe 80 de ani, adică până în anul 2091.

Citiţi mai multe pe aceeaşi temă şi în articolul "Maica Mina, făcătoarea de şmenuri"