Sportivii secţiei de judo de la CSM Oradea şi LPS-CSS Bihorul Oradea au reuşit să obţină trei medalii şi patru clasări pe locul V la întrecerile Finalei Campionatului Naţional de Judo Seniori, competiţie care s-a desfăşurat în weekend în Sala Polivalentă din Complexul Sportiv Olimpic "Sydney 2000" din Izvorani.

Federaţia Română de Judo a fost cea care a organizat evenimentul, ediţia 2023 a Finalei Campionatului Naţional pentru Seniori, iar competiţia din acest an a fost „una de un foarte bun nivel, în special în întrecerea masculină, în comparaţie cu cele precedente, la această finală participând 186 de sportivi legitimaţi la 41 de cluburi din întreaga ţară, cu toţi sportivii componenţi ai loturilor naţionale prezenţi în competiţie”, după cum a declarat antrenorul orădean Emil Morar, vicepreşedinte al Federaţiei.

Judo-ul orădean a fost reprezentat la această finală de un nucleu de sportivi tineri şi foarte tineri, care au reuşit rezultate frumoase.

Performerul delegaţiei de la CSM Oradea a fost judoka Alex Creţ, care, în limitele categoriei 90 kg, şi-a învins toţi adversarii la ippon, câştigând şi de data aceasta titlul de campion naţional într-o manieră categorică, cu victorii la ippon în fața adversarilor din turul II (Temelie de la Târgovişte), turul III (Olaru de la Râmnicu Vâlcea), din semifinale (Sibişan de la Piteşti) şi din finală (Arsenie de la Ploieşti), ultimii trei adversari fiind şi colegi de lot naţional.

O evoluţie foarte bună a avut şi o altă tânără speranţă a judo-ului orădean, Ioan Dzitac, cel care, în limitele categoriei 73 kg, a repurtat trei victorii importante, ajungând în finala categoriei, unde a fost învins de mai experimentatul său coleg de lot naţional, Alexandru Raicu, de la Dinamo. 

Ioan Dzitac a reeditat, astfel, performanţa de anul trecut, când a devenit tot vicecampion naţional, dar atunci la categoria 66 kg.

Tot în topul categoriei 73 kg a rămas şi „veteranul” Laszlo Szoke, care a terminat pe locul III, după ce a câştigat în finala mică în faţa mai tânărului său coleg de la CSM Oradea, Robert Boldiş, acesta din urmă clasându-se, astfel, pe locul V al categoriei.

Tot pe locul V au mai terminat şi: Sebastian Fudulu (18 ani) la categoria 60 kg, Răzvan Bodea la categoria 90 kg şi Raul Ticu (16 ani) la categoria open, acesta fiind legitimat la LPS-CSS Bihorul Oradea.

Pe locul VII au încheiat competiţia: Maxim Tugulea (18 ani), în limitele categoriei 81 kg, Mircea Pop şi Raul Ticu la 90 kg, precum şi Zsolt Balla la +100 kg.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!