Sportivul orădean Alex George Creţ a cucerit medalia de bronz la întrecerile Campionatelor Europene U23 la Judo, competiţie care în acest an s-a desfăşurat în Germania, la Postdam.

Programate la finele săptămânii trecute, întrecerile continentale l-au adus şi pe sportivul bihorean la startul categoriei -90 kg.

Legitimat la CSM Oradea şi antrenat de Emil Morar şi Dan Fâşie, Alex Creţ a avut o evoluţie bună, reuşind să ajungă până în semifinale.

Mai întâi, orădeanul a avut liber în turul I, după care, în turul II a trecut de cehul Michal Pfaf, pentru ca în sferturile de finală să se dueleze cu ungurul Gergely Nerpel, pe care a reuşit să îl învingă, de asemenea. Astfel, Alex a ajuns în semifinalele categoriei, unde a dat peste ucraineanul Nikita Yudanov, în faţa căruia a trebuit să se recunoască însă învins.

Ca urmare, orădeanul, care aspiră la Olimpiadă, a luptat în finala mică pentru medalia de bronz, cu sârbul Vojin Mandic, pe care l-a învins şi, ca urmare, a încheiat pe podium, pe locul III.

Concursul categoriei - 90 kg a fost câştigat de maghiarul Peter Safrany.

"În vârstă de 21 ani, Creţ s-a clasat pe locul 7 în aceeaşi probă la Campionatele Europene pentru seniori, desfăşurate la începutul lunii Noiembrie în Franţa, la Montpellier. El a repetat rezultatul obţinut în urmă cu un an. Amintim că Alex George Cret se află în "cărţi" în lupta de calificare la JO Paris 2024, unde îşi doreşte cu ardoare să participe. El urmează să mai participe anul acesta şi în prima jumătate a anului viitor la o serie de turnee de Grand Prix şi Grand Slam, din circuitul World Judo Tour, în vederea acumulării de puncte care să-i asigure în final participarea la JO Paris 2024", transmite conducerea clubului CSM Oradea, într-o informare oficială.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!