Sportivul orădean Alex George Creţ a obţinut un nou rezultat bun în competiţiile internaţionale. Bihoreanul, legitimat la LPS CSM Oradea, a cucerit medalia de aur la întrecerile Cupei Europene de judo pentru cadeţi de la Cluj-Napoca.

Competiţia a avut loc în perioada 4-5 mai, iar Alex George Creţ a concurat în limitele categoriei 90 kg masculin, unde şi-a învins toţi adversarii şi a terminat pe primul loc.

În primul tur, sportivul antrenat de Emil Morar l-a întrecut pe Kyryl Kyselov din Ucraina, după care, în turul secund l-a învins şi pe slovacul Viktor Adam.

În turul al III-lea, orădeanul l-a avut ca adversar pe Viachaslau Chuyashkou din Belarus, pe care l-a întrecut, de asemenea, calificându-se în semifinale. În penultimul act Alex George Creţ a dat peste bulgarul Stanislav Stefanov pe care, la fel, a reuşit să-l învingă. În finală judoka de la LPS CSM Oradea l-a întrecut pe slovacul Benjamin Mataseje, adjudecându-şi locul I şi implicit medalia de aur.

Este cel de-al patrulea concurs de Cupă Europeană pentru cadeţi câştigat de Alex Creţ în acest an.

La competiţia care s-a desfăşurat la BT Arena din Cluj, un alt sportiv legitimat la LPS CSM Oradea, David Fodor, a urcat pe podium, cucerind medalia de bronz, în cadrul probei de -73 kg.