Sportivii orădeni s-au întors cu o medalie de bronz de la întrecerile Cupei României SanoVita la spadă, competiţie care a avut loc în weekend la Bucureşti, în Sala de Scrimă "Ana Pascu" (Floreasca).

Competiţia a fost rezervată scrimerilor cu vârsta maximă de 15 ani, legitimaţi la cluburile afiliate Federaţiei Române de Scrimă.

Mai întâi, fetele de la spadă au avut parte de un concurs tare, în semifinalele căruia s-au înfruntat reprezentante ale unor cluburi din Bucureşti, Constanţa şi Oradea.

După ce Erica Badea, de la CSŞ Steaua, a învins-o pe Ana Poleucă, de la CSA Steaua, în a doua semifinală a evoluat şi orădeanca Alexandra Drăgan, de la LPS Bihorul, care s-a confruntat cu constănţeanca Eva Mateescu. A rezultat un meci foarte disputat, echilibrat, dar care a înclinat balanţa în favoarea sportivei din Constanţa, care s-a impus cu scorul de 15-12.

Finala i-a dat câştig de cauză Ericăi Badea, care s-a aflat permanent la conducere şi a câştigat cu 15-6, cucerind trofeul şi medalia de aur a competiţiei. Bronzul a mers astfel la sportivele Ana Poleucă (CSA Steaua) şi Alexandra Drăgan (LPS Bihorul Oradea).

În cadrul acestei probe feminine, reprezentantele clubului LPS Bihorul au avut şi ghinion însă, în optimile de finală, Alexandra Drăgan şi Andrea Muntean fiind programate să se întâlnească în meci direct. Câştiga de cauză a avut Alexandra Drăgan, care s-a impus cu scorul de 15-6. Apoi, în sferturi, Alexandra a trecut şi de Daria Stănciulescu (de CS Dinamo), cu 15-8.

În şaisprezecimile de finală, Clubul Sportiv Şcolar LPS Bihorul Oradea a mai avut şi alte reprezentante, pe Ana Muntean, Mara Mazilescu şi Petra Jurău, dar care toate au fost eliminate.

La masculin, băieţii de la LPS Bihorul au obţinut un loc 6, prin Gabriel Popa, care a fost eliminat în sferturile de finală, de constănţeanul Mihai Ghencea, care s-a impus cu scorul de 15-11. Acesta din urmă chiar avea să câştige proba, după ce în finală l-a întrecut pe George Petrache (de la CSA Steaua), cu scorul de 15-14.

În şaisprezecimi, Gabriel Popa l-a învins pe braşoveanul Alexandru Acsinte cu 15-6, iar în optimi  trecut de Andrei Aparaschiţei (de la CSA Steaua), pe care l-a eliminat cu scorul de 15-11.

În faza şaisprezecimilor de finală, LPS Bihorul a mai avut doi reprezentanţi, pe Mihnea Codrean şi Mihnea Tămăşan, spadasini care au fost învinşi însă.

Sportivii de la LPS Bihorul Oradea sunt pregătiţi de antenorul Andrei Timoce.