Pugilistul bihorean Alexandru Andrei Jur revine în ring la sfârşitul acestei săptămâni, sâmbătă,1 august, când va boxa într-o gală din Germania, împotriva cehului Jiri Svacina.

Meciul, de la categoria 90,7 kg, va avea loc la Neuwied şi este programat pe durata a şase runde.

Jur a declarat pentru BIHOREANUL că este nerăbdător să lupte din nou în ring. El revine după o pauză de un an, de la meciul din 16 iunie 2019, când a boxat în Rusia, cu Aleksei Papin, în faţa căruia a cedat prin KO în repriza a treia.

În perioada de pandemie, pugilistul bihorean a făcut antrenamente zilnice în Pădurea din Băile Felix şi la Craterul de la Betfia, iar acasă, unde beneficiază de toate materialele pentru antrenament, înclusiv saci de box, s-a pregătit cu vărul său, care-i este şi antrenor secund, Andrei Cristian Neagu.

De la 1 iulie, Alex se află însă în Germania, pregătindu-şi revenirea în ring. La Neuwied el are partener de sparing şi se pregăteşte sub supravegherea antrenorului său principal, Nasser Chahrour. Patru zile pe săptămână susţine câte două antrenamente pe zi, iar miercurea şi sâmbăta câte unul.

Pentru meciul cu cehul Svacina, programat sâmbătă seară de la ora 20, ora României, Alexandru Jur  este foarte încrezător în forţele sale: "Revin în ring nerăbdător şi cu poftă de a boxa", a spus el.

Palmaresul lui Alexandru Andrei Jur, în vârstă de 35 de ani, cuprinde până acum 22 de meciuri, în care a obţinut 18 victorii, dintre care 7 prin KO, şi are 4 înfrângeri (2 prin KO).

De partea cealaltă, adversarul de sâmbătă al bihoreanului, Jiri Svacina (42 de ani) se prezintă cu un bilanţ negativ în cele 55 de meciuri susţinute. A obţinut doar 14 victorii şi are 41 de înfrângeri.

Partida dintre cei doi va putea fi urmărită online pe fight24.tv.

După cum a mai declarat sportivul, până la finele acestui an, el mai preconizează să dispute un meci, în România, acasă, la Sala de Sport din Sânmartin, pentru ca apoi să devină challenger pentru Campionatul European şi WBC Francofon. Cât privește meciul din România, managerul sportivului, Tarik Saadi, a demarat deja discuțiile cu autoritățile locale din Sânmartin, pentru ca meciul sa se desfășoare în luna septembrie.