Pugilistul profesionist bihorean Alexandru Andrei Jur, cunoscut pentru performanţele sale din galele din străinătate, va boxa pentru prima dată în România, sâmbătă, 28 aprilie, într-o gală pe care Primăria şi Consiliul Local Sînmartin o vor organiza chiar în localitatea natală a sportivului.

Astfel, după ce în octombrie anul trecut i-a acordat titlul de cetăţean de onoare, autorităţile din Sînmartin îi facilitează şi accesul în faţa publicului bihorean, prin organizarea acestei gale, intitulate "Gala WBC Mediterranean".

Programată la Sala de Sport din Sînmartin, situată în spatele Şcolii Gimnaziale cu clasele 1-8, gala va debuta de la ora 19 şi va cuprinde 5 sau 6 meciuri de amatori şi apoi două dispute de la profesionişti, în ultimul meci urmând a boxa vedeta publicului, Alexandru Jur, în compania francezului Jean Jacques Oliver. Programată pe durata a 12 runde, partida va conta pentru Campionatul Mediteranean.

"Este o onoare pentru mine să lupt în faţa publicului din localitatea mea natală. Este şi primul meci din România. Pe această cale, mulţumesc autorităţilor locale că au facilitat această posibilitate şi au organizat gala tocmai la Sânmartin. Aştept publicul să fie alături de mine, să mă susţină şi promit că nu voi dezamăgi", a declarat, pentru BIHOREANUL, Alexandru Jur.

În celălalt meci de la profesionişti, clujeanul Lucian Bot îl va avea ca adversar, la categoria grea, pe italianul Sergio Romano, într-un meci ce se va desfăşura pe durata a 6 runde.

În deschidere, în meciurile de amatori, vor lupta pugilişti din ţară, câţiva şi de la Gym Mar Strong Oradea, iar restul de prin Timişoara, Arad sau Cluj.