Într-o atmosferă discretă, fără să fi anunţat presa românească, UDMR Bihor a desfăşurat vineri, 20 aprilie, o reuniune a Consiliului Reprezentanţilor la care a participat şi liderul formaţiunii, Kelemen Hunor, şi al cărei principal obiectiv a fost realegerea în fruntea organizaţiei a lui Alexandru Kiss.

Singurii invitaţi din afara UDMR care au participat la evenimentul desfăşurat la Centrul Ady Endre de lângă Ştrandul Municipal au fost reprezentanţii celorlalte partide cu care formaţiunea etnicilor maghiari are relaţii de colaborare, de la preşedintele PNL Bihor Cornel Popa până la cel al PDL Gavrilă Ghilea.

De asemenea, au mai participat şeful local al PC Traian Bodea şi reprezentantul PPDD, consilierul judeţean Vasile Petruţ, singurii absenţi fiind PSD-iştii, dar asta nu pentru că relaţiile dintre aceştia şi udemerişti s-ar fi răcit (dimpotrivă, ele sunt mai bune ca oricând), ci din cauză că au fost prezenţi vineri şi sâmbătă la Congresul de la Bucureşti unde a fost reales Victor Ponta.

Tot despre realegere a fost vorba şi la UDMR Bihor, unde 219 din cei 222 delegaţi din judeţ au votat în favoarea singurului candidat, Alexandru Kiss.