UDMR a acoperit greşelile PDL

"După părerea noastră, a UDMR Bihor, ar trebui ca România să aibă un nou Guvern, în care populaţia să aibă încredere, deoarece actualul Guvernu nu mai are încrederea populaţiei, iar dacă această schimbare poate fi făcută cu UDMR, ar trebui ca UDMR să ajute la această schimbare", a declarat marţi, pentru BIHOREANUL, preşedintele organizaţiei judeţene a UDMR, Alexandru Kiss.

Kiss a mai spus că UDMR a încercat, de-a lungul colaborării guvernamentale în cadrul actualei coaliţii, să determine luarea mai multor măsuri economice prin care Guvernul să recâştige încrederea populaţiei, dar aceste încercări au eşuat nu din cauza sa. El a spus, de asemenea, că UDMR chiar a atenuat efectul unor greşeli făcute de actualii parteneri de guvernare. "Nu UDMR este vinovat pentru ineficienţa actualului Guvern, ba noi, dimpotrivă, am minimalizat unele greşeli majore făcute de alţii", a declarat liderul UDMR Bihor.

Adio, dar rămân cu tine

În opinia preşedintelui UDMR Bihor, schimbarea Guvernului ar trebui să se facă "în altă configuraţie politică", nu alături de PDL şi "nu cu un alt Boc". "Schimbarea Guvernului ar trebui să se facă în altă configuraţie politică, nu cu PDL şi nu cu un alt Boc", a spus Alexandru Kiss.

Pe de altă parte, întrebat dacă, înaintea reuniunii Consiliului Reprezentanţilor Unionali care va avea loc pe 25 iunie organizaţia judeţeană a mandatat delegaţii din Bihor să pledeze pentru ieşirea de la guvernare a UDMR, Alexandru Kiss a afirmat, însă, că nu există un asemenea mandat, întrucât această variantă nu se află pe ordinea de zi a CRU. "Pe ordinea de zi a Consiliului Reprezentanţilor nu se află nicio discuţie pe această temă. La şedinţa CRU avem o prezentare politică a preşedintelui Uniunii, alegerea conducerii Consiliului Reprezentanţilor Unionali şi adoptarea unor reglementări interne", a spus preşedintele UDMR Bihor.

Amintim că UDMR Bihor s-a pronunţat împotriva guvernării cu PDL încă de acum un an şi jumătate, iar la începutul acestui an a încheiat un protocol de colaborare pe plan local cu USL, valabil până în anul 2016.