Adolescenta în vârstă de 15 ani căreia medicii din Iaşi i-au replantat mâinile amputate în urma unui grav accident de circulaţie a fost vizitată, duminică, de doctoriţa care a condus echipa medicală care a operat-o.

Imaginile cu Alexia acasă, în localitatea Curteşti din judeţul Botoşani, alături de dr. Sidonia Susanu, coordonatorul secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii din Iaşi, au fost publicate de mama adolescentei, pe contul său de Facebook. „Dacă cineva ne-ar întreba ce ne-am dori în această zi de Duminică, i-am arăta pozele acestea şi i-am spune că deja avem TOT ce ne face fericiţi! Mulţumim, doamna Sidonia Susanu pentru vizită. Ne-aţi umplut casa cu linişte sufletească", a scris mama Alexiei, Valentina Tudose.

Alexia a fost externată la finalul anului trecut de pe secţia de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii din Iaşi "Sfânta Maria", unde fusese internată de la mijlocul lunii decembrie.

Fata a fost rănită grav în noaptea de 16 spre 17 decembrie 2022, când autocarul în care se aflau ea şi alte 32 de persoane, membre într-un ansamblu folcloric, s-a răsturnat în oraşul Paşcani. În urma incidentului rutier, 25 de oameni au fost transportaţi la spital.

Dintre toţi, adolescenta de 15 ani a fost cea mai afectată, braţele sale fiind amputate în urma impactului, motiv pentru care a fost transportată de urgenţă la Spitalul „Sfânta Maria”. Atunci, o echipă formată din trei medici anestezişti, cinci chirurgi plasticieni, doi medici ortopezi, asistente medicale şi infirmiere a muncit mai mult de 20 de ore pentru a-i replanta cele două braţe. A urmat apoi încă o serie de operaţii pentru ca mâinile sale să-și recupereze funcţiile vitale.

În ziua externării, pe 31 decembrie 2022, medicii s-au arătat optimiști în ceea ce priveşte recuperarea moldovencei. „Am rugat-o să-mi arate ce poate face cu mâna şi deja mişca degetele, m-a strâns de mână. Este absolut extraordinar. Eu cred că va reuşi să recupereze toate aptitudinile în decurs de circa un an şi jumătate", a spus, pentru Digi24.ro, dr. Sidonia Susanu în ziua externării fetei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!