Clubul BCU Oradea mai dă o sportivă la lotul naţional de baschet feminin junioare U17. După Anisia Croitoru şi Lorena Milas, Alexia Creţ a primit şi ea convocarea din partea Federaţiei Române de Baschet. Aceasta va participa la selecția pentru Campionatul Mondial de anul viitor de la Cluj-Napoca.

"Se pare că rezultatele Alexiei la Turneul Final U15 nu au trecut neobservate, Alexia fiind declarată cea mai bună pasatoare a turneului, precum şi cea mai eficientă jucătoare, titlu împărţit cu cealaltă jucătoare a clubului nostru, Lorena Milas", au precizat conducătorii BCU Oradea, într-un comunicat de presă.

Pentru Alexia Creţ, aceasta este cea de-a doua participare la o acţiune a lotului naţional, după cele trei partide amicale internaţionale desfăşurate la turneul din Istanbul, din luna aprilie.

"După doi ani de la înfiinţare, ar fi o mândrie imensă dacă clubul nostru ar putea da lotului naţional U17, în vederea participării la un Campionat Mondial, trei sportive descoperite şi crecute în totalitate de BCU Oradea!", mai transmit reprezentanţii clubului.