Comisarul şef Alin Haniş, până acum adjunct al şefului Poliţiei municipiului Oradea, a fost desemnat la comanda instituţiei printr-o dispoziţie semnată de chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Bihor.

Alin Haniş, 37 ani, a preluat conducerea Poliţiei municipiului începând cu data de 26 mai, ca urmare a pensionării fostului şef al instituţiei, comisarul şef Ioan Lenghel, şi până la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei.

Ofiţerul lucrează în Poliţia municipiului Oradea din 1997 şi a fost, pe rând, şef peste Biroul de Cercetări penale, Biroul de Ordine Publică, iar apoi şef al Poliţiei municipiului Beiuş. Din 2010, comisarul şef Alin Haniş a fost numit în funcţia de adjunct al şefului Poliţiei municipiului Oradea.

Ioan Lenghel, fostul şef al instituţiei, lucrează ca poliţist din 1983, întâi la Arad, iar din 1987 la Oradea. În prima fază, a fost ofiţer de cercetări penale în cadrul Inspectoratului de Poliţie Bihor iar apoi, din 1999, şef al Biroului. Din 2004, Lenghel a fost promovat adjunct al Poliţiei municipiului Oradea iar din 2005 şef al instituţiei, până la pensionare.