În cea mai modernă secție de Urgențe din România plouă prin tavan! După furtuna de sâmbătă după-amiază din Oradea, apa s-a infiltrat prin tavanul zonei de așteptare de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean și a curs șiroit pe jos sau în găleți anume puse de angajatele spitalului.

Potrivit șefului UPU, dr. Hadrian Borcea, asemenea situații sunt frecvente încă de la inaugurarea clădirii, în noiembrie 2020, dar constructorul, o firmă din grupul Selina, nu a reușit să rezolve problema.

UPU, la găleată

Înregistrări video transmise BIHOREANULUI de orădeni care au ajuns sâmbătă la UPU arată că apa curge prin tavan în mai multe locuri din zona de așteptare a pacienților, inclusiv deasupra hidrantului pus pentru situații de urgență.  

În imagini se vede cum infirmierele adună apa de pe jos cu mopul și pun găleți pe jos, în speranța că apa se va prelinge în recipiente.

În același timp, pacienții și aparținătorii lor privesc descumpăniți, stupefiați că sunt martorii unor asemenea scene într-o Unitate de Primire a Urgențelor modernă.

„Se tot repetă”

Contactat de BIHOREANUL, șeful UPU-SMURD, dr. Hadrian Borcea, a spus că asemenea scene se întâmplă frecvent, după ploaie. „Este o situație care se tot repetă. Este o mică terasă deasupra sălii de așteptare a pacienților, unde se adună apa în cantitate foarte mare și se infiltrează. La un moment dat, a plouat și la Computerul Tomograf de la Radiologie”, a declarat Borcea, sâmbătă, pentru BIHOREANUL.

Potrivit medicului, constructorul a fost notificat de fiecare dată despre aceste probleme. „Ei așa spun, că au reparat, au și re-zugrăvit la un moment dat, inclusiv la Radiologie. Dar de câte ori se trage o conductă pentru aer condiționat sau altceva mai sus, se perforează o membrană care acoperă zona, și apar infiltrații”, a precizat medicul.

Singura veste bună este că, până acum, inundațiile din UPU nu au provocat pagube la echipamentele medicale.

Vezi mai jos imaginile din UPU:

Investiție de 32 de milioane de lei

Situația este cu atât mai revoltătoare cu cât sediul UPU a fost inaugurat în noiembrie 2020, după investiții de 32 de milioane de lei, iar la momentul respectiv a devenit cea mai modernă secție de Urgențe din România.

Lucrările au fost realizate de firmele SC Drumuri Bihor SA, companie din grupul Selina care a fost și lider de asociere, și SC Construcţii Erbaşu SA.

Din investiția totală, 58% a fost asigurată de Ministerul Sănătății prin Banca Mondială, iar 42% de Primăria Oradea. Spitalul Județean a contribuit cu cheltuielile privind proiectarea și asistența tehnică (dirigenție de șantier), cotele legale către ISC Bihor și expertiza tehnică.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!