După ce, vineri, poliţiştii rutieri au încătuşat un orădean prins băut şi fără permis în trafic, luni agenţii au făcut o nouă reţinere. Un orădean a ajuns în Arestul Poliţiei Bihor pentru 24 de ore, după ce, luni după-amiaza, în jurul orei 16.20, a fost găsit circulând pe Bulevardul Decebal fără să deţină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Oradea, aceştia au descoperit că bărbatul în vârstă de 42 ani avea deja două dosare pentru aceeaşi infracţiune după ce, în cursul lunilor februarie și noiembrie 2017, a fost prins la volan fără permis.

„Infracțiunea a fost comisă în stare de recidivă, orădeanul aflându-se în termenul de încercare după executarea unei pedepse privative de libertate la care a fost condamnat tot pentru infracțiuni rutiere”, a explicat, marţi, comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Ca urmare, orădeanul a fost reţinut pentru 24 de ore iar marţi a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Procurorii s-au adresat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă, acuzaţia fiind aceea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. În urma dezbaterilor, un judecător de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile, măsură pe care acesta o mai poate contesta la Tribunalul Bihor.