Drumuri Orăşeneşti a finalizat lucrările la 12 din cele 19 străzi cuprinse în proiectul "Modernizare străzi în vederea fluidizării traficului între zonele de acces rezidenţiale şi funcţionale din Oradea", finanţat prin Planul Operaţional Regional (POR).

Conform unui comunicat al Primăriei, joi, 30 septembrie, au fost terminate lucrările la străzile Splaiul Crişanei, adjudecate prin licitaţie pentru suma de un milion de lei, Alexandru Cazaban (1,4 milioane lei), Bumbacului (un milion lei), Gala Galaction (397.000 lei) şi Traian Vuia (161.500 lei). Pe toate străzile reabilitate au fost realizate lucrări de semnalizare rutieră şi marcaj rutier.

Din cele 19 străzi cuprinse în proiectul de reabilitare din fonduri europene, pe lângă cele predate joia trecută, au mai fost finalizate lucrările la străzile Almaşului, Depoului, Margaretei, Miron Costin, Morii, Ursului şi Vaporului.

Bugetul proiectului de reabilitare şi modernizare a celor 19 străzi se ridică la 28,6 milioane de lei. Din acest total, 21,9 milioane provin din fonduri comunitare, diferenţa fiind suportată din bugetul central şi cel local.

Conform contractului încheiat cu Drumuri Orăşeneşti, termenul de finalizare a lucrărilor este 29 iulie 2011. În prezent angajaţii societăţii mai au de lucru pe străzile Ardealului, Horea, Iuliu Maniu, Măslinului, Sabinelor, Viorelelor şi un tronson din Bulevardul Decebal. Modernizarea căilor de acces enumerate are ca scop creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei, fluidizarea traficului şi reducerea timpilor de deplasare.