Alți 5 polițiști de la Ártánd, punct de frontieră corespondent celui românesc de la Borș, plus doi civili au fost reținuți de procurorii din Ungaria, aceștia acuzându-i că au luat mită de la cetățeni care trec granița româno-ungară, conform unui comiunicat al Parchetul Regional de Investigaţii - Debrețin, citat de agenția maghiară de presă MTI.

Conform procurorilor maghiari, poliţiştii de frontieră, care lucrează în cadrul Poliţiei de Frontieră Biharkeresztes, ar fi comis în mod regulat acte de corupţie în timpul executării serviciului prin faptul că acceptau mită de la cei care trec graniţa, iar mai apoi, la ieşirea din tură, distribuiau banii obţinuţi într-o proporţie prestabilită, se arată în comunicatul oamenilor legii.

În același dosar, pe 7 martie, procurorii din Ungaria au reținut 17 poliţişti de frontieră din punctele Ártánd şi Nagykereki, tot pentru luare de mită. După acea operațiune, Parchetul a efectuat, luni, „noi acţiuni coordonate, în 9 locaţii, vizând pe de o parte obţinerea de probe, iar pe de altă parte găsirea şi punerea în siguranţă a bunurilor dobândite, pentru confiscare”, conform MTI, care citează comunicatul procurorilor. 

Parchetul Regional de Investigaţii - Debrețin mai precizează că, în ceea ce privește prima fază a anchetei, instanţa a dispus arestarea a două dintre persoanele audiate în calitate de suspecţi şi, totodată, arestarea altor 16 oficiali, această măsură fiind prelungită cu trei luni de către Consiliul Militar al Tribunalului din Debrețin.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!