Viceprimarul Arina Moş a renunţat la funcţia de viceprimar de Oradea în favoarea celei de senator de Bihor. Moş va prelua mandatul vacantat în aprilie de doctorul Gheorghe Carp, care a revenit la Oradea pentru a prelua conducerea spitalelor unificate, deci după o aşteptare de aproape 6 luni.

Liberalii au amânat până joia trecută să decidă care dintre următorii candidaţi pe lista PNL - viceprimarul Moş, vicepreşedintele CJ Bihor Călin Gal sau primarul de Beiuş, Gabriel Popa - va pleca la Bucureşti, pentru a păstra pacea în filială şi liniştea în Consiliul Local Oradea.

Postul de viceprimar este râvnit de majoritatea consilierilor liberali, printre pretendenţii cu şanse numărându-se administratorul firmei Fulger Taxi, Camelia Dulcă, dar şi Teofil Filimon, şef de birou la RCS & RDS, şi Nicolae Nica, economist la Construcţii Bihor.

Presiunea pe primarul Florin Birta este cu atât mai mare cu cât postul este râvnit inclusiv de UDMR pentru directoarea Clubului Sportiv Crişul, Pető Dalma Csilla.

De fapt, singurii care nu îndrăznesc să emită pretenţii pentru postul de viceprimar sunt cei trei consilieri PSD, care s-au consolat cu locurile lor din opoziţie. Nu că nu şi-ar dori, însă...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!