Arina Moș, viceprimărița Oradiei, va fi senator de Bihor, după ce a primit susținerea partidului liberal să preia locul eliberat de dr. Gheorghe Carp în Senatul României, acesta din urmă întorcându-se în Oradea pentru a prelua conducerea Spitalului Județean.

Anunțul a fost făcut vineri dimineață de reprezentanții PNL Bihor, printr-un comunicat de presă în care se precizează că Arina Moș a fost mandatată să preia această demnitate în cadrul ședinței Biroului Politic Județean Bihor care a avut loc pe 15 septembrie.

„Merg la București hotărâtă să mă pun în slujba orădenilor, a bihorenilor, pe care îi asigur încă de pe acum că ușa biroului meu de parlamentar le va fi mereu deschisă. Îmi propun să fiu un parlamentar dinamic, activ, implicat, prezent atât la București cât și în comunitate, astfel încât alegătorii să se simtă cu adevărat reprezentați”, a transmis, prin același comunicat, Arina Moș, care a adăugat că a fost o „onoare” să fie viceprimarul Oradiei. 

Este posibil ca Arina Moș să părăsească Oradea pentru București încă din această lună. „Există o procedură, voi pleca după ce se stabilește cine mă va înlocui în Primărie”, a precizat pentru BIHOREANUL viceprimărița. 

Deocamdată nu se știe cine va fi al doilea viceprimar al Oradiei, alături de Marcel Dragoș. 

În vârstă de 42 de ani, Arina Patricia Simina Moș a absolvit Colegiul Național Mihai Eminescu din Oradea, la profilul Filologie, iar apoi a urmat Facultatea de Științe Juridice din Oradea, obținând și un master în Drept Privat. După mai multe joburi de consilier juridic, din 2008 a devenit consilier al primarului de atunci al Oradiei, Ilie Bolojan.

Din 2013, a preluat conducerea Administrației Sociale Comunitare Oradea (acum DASO), funcție la care a renunțat în 2018, după ce a fost votată de consilierii locali în funcția de viceprimar al Oradiei. Este vicepreședinte al PNL Bihor și șefă a Organizației femeilor liberale din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!