Finalizată în cea mai mare parte, parcarea subterană din faţa Pieţei Rogerius va fi deschisă publicului abia din decembrie. "Termenul de predare din luna octombrie a fost amânat pentru sfârşitul lunii noiembrie pentru că au apărut mici scăpări din proiect", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Potrivit acestuia, termenul a fost decalat pentru îmbunătăţirea proiectului. "Partea de sus a parcării, care este deschisă, urma să fie acoperită, prin proiect, cu şapă elicopterizată, care este foarte fină, şi când plouă sau când îngheaţă alunecă şi se poate transforma în patinoar. Din acest motiv s-a modificat proiectul şi se va folosi şapă epoxidică, mult mai aderentă", a spus Birta.

Viceprimarul a afirmat că schimbarea soluţiei tehnice folosite la pavajul parcării nu va influenţa preţul lucrării stabilit la 14,3 milioane lei în urma licitaţiei câştigate anul trecut de Construcţii Bihor.

Odată cu declararea termenului de predare a parcării, constructorii care se ocupă de relocarea reţelelor de utilităţi din zonă au câştigat timp pentru devierea reţelelor subterane din zona tunelului ce leagă parcarea de subteranul Pieţei Rogerius.

"Magistrala de apă care traversează zona va trebui deviată peste tunel. Constructorul a comandat deja de trei săptămâni coturile speciale care trebuie folosite, fiind vorba de o presiune pe conductă foarte mare. Acestea vor fi livrate undeva la mijlocul lunii noiembrie, aşa că până la sfârşitul lunii reţeaua va fi deviată", a spus edilul.

Potrivit lui Birta, circulaţia în zonă va intra în normal începând din decembrie. Săptămâna viitoare municipalitatea va anunţa reluarea cu restricţii a traficului rutier prin zonă. În prezent prin faţa pieţei Rogerius circulă numai tramvaiele.

Parcarea subterană din faţa spitalului Gavril Curteanu va avea 412 locuri, din care 193 la demisol, se va întinde pe 5.395 metri pătraţi şi va fi legată de subsolul pieţei Rogerius printr-un pasaj subteran lat de 4 metri.