Bugetul local al Oradiei pe anul 2012 este cel mai mare din partea de vest a ţării. Conform unui comunicat al Primăriei, municipiul de pe Crişul Repede a întrecut, pentru întâia dată, oraşe mult mai populate şi dezvoltate economic.

"Oradea este singurul municipiu din Transilvania al cărui buget a depăşit în acest an un miliard de lei. Pe locul doi în topul municipiilor cu cel mai mare buget din Transilvania se află Timişoara, cu 980 milioane lei, iar pe locul trei Cluj-Napoca, cu 962 milioane lei", se menţionează în comunicat.

Bugetul consolidat de venituri şi cheltuieli al municipiului, votat de Consiliul Local pe 9 februarie, se ridică la 1.014.026.800 lei. Din această sumă nu mai puţin de 165.793.830 lei, reprezentând 16% din totalul bugetului, sunt fondurile europene atrase.

Veniturile bugetului consolidat al oraşului înregistrează o creştere de 54% faţă de valorile realizate în anul precedent pe fondul planificării atragerii unor surse nerambursabile şi al prelevărilor de la bugetul de stat pentru obiective de investiţii.