Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos (Olanda), Tanya van Gool, s-a întâlnit luni, la Oradea, cu primarul municipiului, Ilie Bolojan, cu preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, şi cu prefectul Gavrilă Ghilea, scopul principal al discuţiilor fiind potenţialul pentru investiţii al oraşului şi al judeţului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CJ Bihor, Mircea Jacan, reprezentantul diplomatic a abordat, în cursul întrevederilor cu primarul Ilie Bolojan şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Radu Ţîrle, oportunităţile de investiţii în turism, în modernizarea Aeroportului şi în fabricile de mobilă.

"Domnul preşedinte Ţîrle a rugat-o pe doamna ambadasor, care s-a arătat interesată şi de posibilităţile din agricultură, să analizeze eventualitatea unui schimb de experienţă în Olanda pentru fermierii bihoreni, date fiind performanţele pe care le obţin cei olandezi", a mai spus purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Mircea Jacan.

De asemenea, doamna ambasador a vizitat Parcul Industrial Oradea şi Spitalul Judeţean, unde s-a arătat impresionată de eforturile de modernizare care încep să-şi arate roadele.

Ambasadorul Olandei urma să viziteze, tot luni, şi Punctul de Contact Oradea din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, şi să aibă întâlniri cu reprezentanţii comunităţii oamenilor de afaceri olandezi care activează în Bihor. Pe durata vizitei la Oradea, ambasadorul olandez a fost însoţit de consulul onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Cluj-Napoca, Wouter Reijers.