Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, s-a întors joi la Oradea, într-o vizită ce nu a fost anunțată public, dar care a cuprins și o oprire la Centrul de Excelență NATO HUMINT, unde diplomata le-a mulțumit directorului Centrului, colonelul Iulian Barbu, și directorului adjunct, colonelul Herbert Millet, „pentru contribuția lor la apărarea NATO”, conform unei informări făcute vineri de Ambasada SUA, pe Facebook.

Kathleen Kavalec a fost însoțită de șefa Serviciului Comercial al Ambasadei, Laura Gimenez, și de directorul American Spaces, Irina Nițu.

Potrivit US Embassy Bucharest, ambasadoarea a revenit în orașul de pe Crișul Repede, la mai puțin de un an de la prima vizită, „pentru a afla mai multe despre dezvoltarea orașului și pentru a identifica oportunități de cooperare între SUA și România, inclusiv în afaceri, securitate și educație”.

„Călătoria sa la Oradea a început cu o vizită la Centrul de Excelență NATO HUMINT, pe care România îl găzduiește cu sprijinul Statelor Unite și al altor șapte aliați NATO. Ambasadoarea le-a mulțumit directorului Centrului, colonelul Iulian Barbu, și directorului adjunct, colonelul Herbert Millet, pentru contribuția lor la apărarea NATO și a felicitat Centrul pentru că este o dovadă a parteneriatului puternic și durabil dintre Statele Unite și România”, se arată în informarea publicată de Ambasada SUA în România. 

De asemenea, Kathleen Kavalec s-a întâlnit cu primarul Oradiei, Florin Birta, și cu președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, „pentru a afla mai multe despre evoluțiile locale și pentru a discuta despre oportunitățile pentru companiile americane de a investi în regiune”.


sursa foto: U.S. Embassy Bucharest

Tot joi, ambasadoarea SUA s-a întâlnit cu președintele Fundației Comunitare Oradea, Sorin Constantin, și cu directoarea executivă Claudia Abrudan, „pentru a afla despre numeroasele modalități prin care Fundația sprijină educația și dezvoltarea comunității din Oradea”.

În Cetatea Oradea, reprezentanta SUA „a discutat cu un grup mare de studenți internaționali care participă la sesiunea de vară a Academiei Aspire, găzduită în acest an pentru prima dată în Oradea. Ambasadoarea Kavalec a discutat despre cariera sa diplomatică și despre domeniul Femeile, Pacea și Securitatea, precum și despre nevoia de a aduce mai multe femei în funcții de conducere”.

Kathleen Kavalec a vizitat și sediile start-up-urilor din domeniul IT Creatopy și Flipsnack, alături de directorul general Dan Oros, fiind vorba despre „companii înregistrate în SUA care au sediul chiar lângă Oradea și care utilizează automatizări bazate pe inteligența artificială pentru a ajuta companiile să ajungă la noi segmente de public”. 


sursa foto: U.S. Embassy Bucharest

Ambasadoarea SUA în România a transmis despre periplul său prin Oradea: „A fost o plăcere să mă întorc în frumosul oraș Oradea pentru a vedea progresele înregistrate în dezvoltarea infrastructurii, inclusiv noul aeroport, și pentru a mă întâlni cu atât de mulți oameni proactivi care acționează pentru o schimbare pozitivă. Înțeleg de ce Aspire Academy a ales să își desfășoare programul de vară în Oradea în acest an - aici există oportunități extraordinare pentru antreprenori și tineri.  Așteptăm cu nerăbdare vizitele viitoare și să vedem creșterea și progresul continuu de aici”. 


sursa foto: U.S. Embassy Bucharest

Spre deosebire de prima vizită la Oradea, din septembrie 2023, de data aceasta agenda nu a cuprins evenimente deschise publicului. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!