Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, s-a întâlnit joi dimineaţă primarul Ilie Bolojan, în biroul acestuia din clădirea municipalităţii. Întâlnirea a fost declarată ca o vizită neoficială şi a durat circa 30 de minute, începând cu ora 8.

"Sunt la Oradea pentru că fac un tur al tuturor oraşelor mari, în care voi întâlni aleşi locali, preşedinţi de Consilii Judeţene şi primari. Tematica principală a vizitei în Bihor este, după cum ştiţi, punerea pietrei de temelie a aşezământului din Tinca", a declarat ambasadorul.

După încheierea întâlnirii cu Bolojan, Philippe Gustin a vizitat clădirea Primăriei, după care s-a deplasat pentru o vizită la Punctul de Contact Oradea, unde îşi desfăşoară activitatea poliţişti de frontieră români, austrieci, francezi, italieni şi germani, respectiv la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Frontieră Avram Iancu Oradea.

Vizita ambasadorului Franţei în Bihor va continua cu o deplasare la Tinca, unde va pune piatra de temelie a unui centru multifuncţional destinat integrării sociale a romilor. Philippe Gustin va avea cu această ocazie o întâlnire cu primarul localităţii, Teodor Coste, şi cu reprezentanţi ai comunităţii rome din comună.

Primarul Ilie Bolojan a declarat că în cadrul întâlnirii de la Oradea nu s-au discutat probleme legate de comunitatea romă. "Am discutat în principal despre modul în care companii franceze pot investi în parcul industrial şi despre dezvoltarea colaborării dintre Oradea cu celelalte localităţi din Franţa. Nu am discutat teme legate de comunitatea romă, pentru că Oradea nu are probleme în acest sens", a spus Bolojan.

Ambasadorul Franţei Philippe Gustin şi primarul Ilie Bolojan au convenit ca pentru orice chestiuni legate de posibile investiţii franceze în Oradea cele două părţi să se contacteze direct. Delia Ungur, administratorul parcului industrial Eurobusiness Oradea, a fost desemnat ca persoană de contact din partea municipalităţii, abilitată să furnizeze informaţii din domeniul economic.