După ce a ratat titlul de campioană a judeţului Bihor în sezonul trecut, formaţia de fotbal CS Diosig se pregăteşte la modul serios de o nouă ediţie de campionat, depunându-şi în mod clar candidatura la câştigarea campionatului Ligii a IV-a.

Revenită la antrenamente în cursul săptămânii trecute, echipa pregătită de Vig Zoltan a disputat deja şi primul amical, la Cordău. Pe o căldură insuportabilă, după doar două şedinţe de pregătire, cu antrenorul în teren şi cu doar o rezervă, şi aceea de portar, CS Diosig a învins cu scorul de 8-5 pe CSC Sânmartin, la finele unei partide în care a marcat aproape de fiecare dată când a forţat. Replica CSC Sânmartin, o echipă care cel mai probabil va evolua şi ea în Liga a IV-a, a fost onorabilă, tinerii jucători pregătiţi de Daniel Lupaşcu înscriind nu mai puţin de 5 goluri.

După 45 de minute scorul a fost 5-4 pentru CS Diosig, golurile vicecampionilor judeţului fiind marcate de Cristian Jurcă, Mircea Oniţa, Coriolan Hodişan şi de două ori de experimentatul Ramses Gado. Căldura tot mai accentuată a influenţat evoluţia celor două echipe în repriza a doua însă, care după cele 9 goluri din prima parte au mai înscris doar de 4 ori. Pentru CS Diosig au mai punctat Leontin Jurcă, Coriolan Hodişan şi Iosif Şereş.

În continuare, trupa lui Zoltan Vig se va pregăti pe plan local şi va susţine mai multe amicale. Două au fost deja perfectate, cu Viitorul Borş, sâmbătă, 30 iulie şi cu Recolta Dorolţ, campioana judeţului Satu Mare, cea care a câştigat la "masa verde" barajul de promovare în Liga a III-a cu FC Hidişel, pe 13 august.

Pe de altă parte, trebuie precizat că noul preşedinte al clubului, Constantin Sabău, se află în discuţii avansate care cel mai probabil vor fi finalizate în cursul acestei săptămâni cu jucători precum Florin Lazăr, Sebastian Sfârlea, Mădălin Popa, Andrei Haş, Emil Popa, Sebastian Zadori şi Patrick Urbanovski. În acelaşi timp, CS Diosig s-a despărţit de jucătorii Arsene, Olariu, Matei şi Mălaiu.

Cei 13 jucători aflaţi sub contract cu CS Diosig în acest moment sunt: Vlad Gheţe şi Peter Sabău - portari, Koracsony Gergo, Gabriel Costea, Ramses Gado, Hegedus Szabolcs, Coriolan Hodişan, Leontin Jurcă, Cristian Jurcă, Lolo Tibor, Mircea Oniţa, Szucs Tibor şi Iosif Şereş.