Serviciul de Ambulanță Județean Bihor are un nou membru în Comitetul Director, locul directorului medical Tiberiu Bondar, care a ocupat funcția din vara anului 2019, fiind preluat de dr. Sever Cornelius Negrini.

Acesta are două specializări, de medic de familie și de pediatru, iar în serviciile sanitare de urgență a început de pe cea mai de jos treaptă, de simplu asistent medical, deși provine dintr-o familie de medici reputați din Oradea.

Bondar rămâne angajat al SAJ

„Dr. Tiberiu Bondar (n.r. - fost manager, iar din 2019 director medical al SAJ Bihor) a împlinit vârsta de 67 de ani și nu mai putea ocupa funcția de director medical. În locul său a fost numit prin decizie a Ministerului Sănătății ca director medical interimar, dr. Sever Cornelius Negrini”, a declarat joi pentru BIHOREANUL managerul SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter.

La solicitarea BIHOREANULUI, acesta a precizat că numirea dr. Negrini s-a făcut din 3 ianuarie 2023, decizia fiind valabilă până la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției.

Pe de altă parte, dr. Bondar rămâne în continuare angajat al SAJ Bihor, primind de la Ministerul Sănătății o dispensă pentru a activa în continuare în cadrul Compartimentului asistență medicală de urgență și transport asistați.

A pornit ca asistent

În vârstă de 38 de ani, fiu al cunoscutului chirurg Ioan Corneliu Negrini, noul director medical al SAJ Bihor și-a început cariera ca simplu asistent.

„Am început de jos, ca asistent, apoi am făcut facultatea și am două specializări, în medicina de familie și în pediatrie. Am lucrat la Ambulanță, inclusiv ca medic, dar și la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal din Oradea, la UPU-SMURD și la Spitalul Județean din Zalău”, a declarat BIHOREANULUI dr. Negrini jr.

Acesta a precizat că își dorește „o colaborare perfectă” între SAJ Bihor și UPU-SMURD Bihor, dar și că, deși este membru al unui partid, nu a promovat pe linie politică.

„Sunt membru PSD, dar nu activ, și apartenența la PSD nu are nimic de-a face cu numirea mea”, a susținut el.

De asemenea, dr. Sever Cornelius Negrini a spus că intenționează să participe la concursul pentru ocuparea funcției pentru un mandat plin, atunci când acesta va fi organizat de Ministerul Sănătății.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!